Bæredygtige koncepter

Til 3.semester eksamen får vi en brief, hvor vi skal kommunikere en vigtig sag til en målgruppe. GK18s brief handlede om klimavenligt madforbrug, mens GK19s handlede om bæredygtigt tøjforbrug. Eksamenen er også en opsamling af moduler, vi har haft i løbet af semesteret – på 3. semester er det digitalt design, kreativ konceptudvikling og motion graphics. Derfor er det en opgave hvor vi skal lave research, som fører os til indsigter der kan bruges til et digitalt koncept.

Det er vores inhouse underviser Mona Lyngs Jakobsen, der er eksaminator på denne eksamen.

Birgitte Bentson og Maja Lomholdt, GK19

Vask mindre

“Vi valgte, at at fokusere på tøjvask, hvor målet var, at få folk til at vaske mindre hyppigt, som resulterer i mindre slid, mindre behov for køb af nyt tøj, mindre produktion, etc. Målgruppen er 18-24 årige, som er på vej til, i færd med eller lige er flyttet “hjemmefra”. Ud fra vores undersøgelser udledte vi, at en informations-let, personlig, patosdreven og humoristisk kampagne ville være den mest fordelagtige kommunikationvej. Fortsat valgte vi at udfolde vores kampagne i form af en reklamevideo til SoMe samt et fysisk kortspil, der skulle uddeles af vores afsender, Ungdom NOAH, på de videregående uddannelser i forb. med studiestarts-aktiviteter. “

Helene Maj Kildelund og Emma Kjærgaard Kølle, GK19

Opgøret med det passive tøj

“Helene og jeg har i vores eksamen lavet en teaser for et fiktivt program, der handler om bæredygtigt tøjforbrug, hvor DR3 er afsenderen. I programmet følger vi tre unge der hver især skal få et mere bæredygtigt tøjforbrug. Vi har valgt at lave stopmotion for at skille os ud blandt al støjen på de sociale medier. DR3 er afsenderen fordi de tilbyder public service-indhold til unge, altså indhold der gerne må oplyse og sætte debatter og tanker i gang hos målgruppen.”

Sofie Daugaard Asmussen, Ida Therkelsen & Mikkel Primdahl, GK19

TRANSPARENT

“Vi vil gennem Critical Design informere om den direkte miljøbelastning tøj har, og dermed give et vidensgrundlag til at danne et mere bæredygtigt forhold til tøj. Dette er en reklamevideo for sitet, som vil florere på sociale medier i starten af kampagnen.
Vi vil med videoen lokke modtageren ind på sitet, hvorefter de gennem sitet vil blive oplyst om modeindustriens miljømæssige belastning.”

Laure Johannesen & Emma Haraldson, GK19

THRED Couture

“Ud fra emnet bæredygtigt tøjforbrug, valgte vi at kigge nærmere på bæredygtige brudekjoler, og skabte et brand kaldet “Thred Couture”. Brandet opkøber brugte brudekjoler og andet genbrugsstof og syer det om til nye og unikke brudekjoler, så man ikke går glip af den dejlige oplevelse det kan være, at købe sig en brudekjole til den store dag, mens prisen ikke stikker af.

Thred Couture lægger meget vægt på gennemsigtighed og at have et personligt forhold til sine kunder, så der bliver skabt tryghed og tillid.

Lukas Salomon & Jesper Bendixen, GK19

H&M Conscious

“Vores projekt fokuserede på at omdanne H&Ms Conscious-markering på bæredygtigt tøj til et helt univers. Ved at tage fat i Conscious og udvide det til et helt brand inde for H&M på mobilfladen tager vi øjeblikkeligt i over 10 millioner mennesker og belønner dem gennem indlevering af brugt tøj, reperation af eksisterende tøj og køb af genbrugte klæder.”